Suosiko Red Bull nuorta kuljettajaansa? ”Silloin se vaikutti oikealta ratkaisulta”

© Kuva: Getty Images

Daniel Ricciardo sijoittui Espanjan GP:ssä neljänneksi, kun tallikaveri Max Verstappen ajoi sensaatiomaiseen voittoon.

Ricciardo ajoi Espanjassa kolmen varikkopysähdyksen taktiikalla, kun taas Verstappen kävi vain kahdesti varikolla. Ricciardo ei usko, että talli olisi suosinut Verstappenia.

– Olin totta kai pettynyt ja harmissaan siitä, että minulla oli voitto hallussa ja lopulta tipuin palkintopallilta, vaikka mahdollisuudet olivat voittoonkin. Silloin kolmen pysähdyksen taktiikka vaikutti oikealta ratkaisulta, Ricciardo kertasi Espanjan GP:n tapahtumia Motorsport.com-sivustolle.

Ricciardo on F1-sarjassa viidentenä 48 pisteellä. Tallikaveri Verstappen on kymmenen pistettä perässä kuudentena. Ricciardon mukaan Espanjan tapahtumat eivät menneet hänen mielensä mukaan. Hän ei silti näe, että tallin taktiikalla olisi ollut jokin muu tarkoitus.

– Vaikka olin todella turhautunut Barcelonan tulokseen, en nähnyt tilanteessa ketään syyllistä. Tiesin kokoajan syvällä sisimmässäni, että taktiikka oli hyvä aikomus, mutta se ei vain toiminut, Ricciardo sanoi.

Monacon GP:ssä Ricciardo pääsee ajamaan Renaultin uudella ja tehokkaammalla moottorilla. Talli päätti jo aikaisemmin siitä, kumpi saisi ajaa uudella mottorilla.

Silloin Ricciardon tallikaverina oli vielä Toro Rossolle siirretty Daniil Kvjat. Verstappen korvasi Kvjatin Red Bull -tallissa vahvoin tuloksin, mutta Ricciardo saa silti luvan ajaa uudella moottorilla Monacossa.

– Päätös tehtiin silloin pitkälti sen mukaan, kumpi on korkeammalla pistetaulukossa. Silloin johdin Kvjatia ja nyt oikeastaan sama homma Verstappenin kanssa. Siinäpä se, Ricciardo tyytyi kommentoimaan.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.