Öljy-yhtiö Shell toimii näkyvänä sponsorina F1-sarjassa. Shell toimii Belgian GP:n pääsponsorina, ja öljy-yhtiöllä on myös F1-sarjan kaupallisia oikeuksia hallinnoivan FOM:n kanssa omat sponsorisopimuksensa radanvarsimainoksista sarjassa.

Nyt öljyjätti kuitenkin ilmoittaa jättävänsä ratamainonnan pois sponsorointikirjostaan. Sen sijaan yhteistyötä Ferrarin kanssa syvennetään.

– Shell on päättänyt olla uudistamatta radanvarsimainontasopimustaan FOM:n kanssa eikä myöskään jatka nimikkosponsorina Belgian GP:ssä, Shellin kansainvälisten sponsorisopimusten manageri Kai-Uwe Witterstein vahvistaa grandpriximes.comin mukaan.

– Sen sijaan se on päättänyt keskittyä vahvistamaan vastikään päivitettyä innovaatioyhtiestyötään Scuderia Ferrarin kanssa. Tämä kauteen 2020 ulottuva sopimus sarjan menestyneimmän tiimin kanssa toimii todisteena Shellin sitoutumisesta F1-sarjaan, Witterstein jatkaa.

Olutjätti Heinekenin uutisoitiin vastikään tehneen 150 miljoonan euron suuruisen sponsorisopimuksen F1-sarjan kanssa, ja sen huhutaan ottavan Shellin paikan radanvarsimainonnassa.