Ferrari suoriutui muuhun kauteen verrattuna vaisusti Espanjan GP:n aika-ajoista ja jäi tavallista enemmän paitsi pahimmalle kilpailijalleen Mercedekselle, myös joutui antautumaan kummallekin Red Bullille.

Vaikka lisää eroa kuronut Mercedes olikin tuonut Espanjaan näyttävemmin uusia osia, Ferrari-kuski Sebastian Vettel ei ole huolissaan Ferrarin kehityksen tahdista Mercedekseen nähden.

– Mielestäni määrä ei korvaa laatua, Vettel kommentoi Mercedes-osia f1i.comin mukaan.

– Meillä on selkeä suunnitelma. Totta kai olisimme todella mielellämme olleet lähempänä kilpailijoitamme, Mercedestä, alkuvuoden aikana. Aika-ajossa olimme kauempana kuin aiemmin koko vuotena. Selkeästikään emme suoriutuneet tavalla, miten meidän pitäisi ja jokin ei ollut kunnossa. Mutta minusta se tavara, mitä toimme tänne, teki mitä sen pitikin ja se on hyvä, Vettel jatkaa.

Vettel sanookin, että lauantain heikkous oli enemmän kiinni oikeiden säätöjen puutteesta kuin jostain yksittäisestä viasta autossa.

– Tunnen paljon enemmän, mitä televisiokuvista näkyy. Auto ei käyttäytynyt samalla tavalla kuin aiemmin viikonloppuna. Se oli huonompi, ja se selittää miksi menetimme suorituskykyä, mutta emme tiedä vielä miksi. Ei ole salaisuus, että auto liukui paljon mutta en usko että oli vain yksi mutka missä menetimme. Jos katsoo sektoriaikoja, menetys oli jokaisessa sektorissa, mikä viittaisi vain yleisen pidon puutteeseen, Vettel toteaa.