Mercedes oli totuttuun tapaan vahva eilisissä Espanjan GP:n aika-ajoissa vallaten eturivin itselleen. Red Bull sen sijaan ylläti ja punaiset härät kirmasivat itsensä kakkosriviin Mercedesten taakse peitoten muun muassa molemmat Ferrarit.

– Melkoinen yllätys, itse asiassa, sillä Ferrari on ollut hyvin vahva eri sessioissa täällä viikonlopun aikana ja jotain on täytynyt mennä vikaan heidän aika-ajossaan. Yhtäkkiä vauhti oli poissa, ja vastakohtana Red Bull nousi jotenkin, mikä oli viihdyttävää katseltavaa, Mercedes-pomo Toto Wolff kommentoi f1i.comin mukaan.

Espanjan GP:n näyttämönä toimiva Barcelonan rata on vaikea rata ohittaa, ja lähdöllä ja taktiikalla on iso merkitys.

– Ensinnäkin on hyvin tärkeää päästä irtoamaan hyvin viivalta. Kuten tiedätte, tällä radalla on todella vaikea ohittaa, ja sen sijaan että tekisimme eron taktiikalla, haluaisimme päästä heti alussa siististi karkuun, Wolff sanoo.

Hän myöntää, että Red Bullin yhkaa ei sovi väheksyä.

– Red Bullilla oli aika-ajokierroksillaan melkoinen vauhti, ja heidän pitkät vetonsa näyttivät hyviltä perjantaina, joten katsotaan mitä tapahtuu. Vauhdin kannalta tilanteen pitäisi olla meidän kannaltamme hyvä, mutta se kaikki riippuu startista, Wolff sanoo.