© Kuva: Getty Images

Mercedes-pomo lupaa olla rajoittamatta kuskejaan: ”Annamme heidän yhä kilpailla keskenään”

Tämän päivän Espanjan GP:ssä sattui ja tapahtui, kun Mercedeksen Nico Rosberg ja Lewis Hamilton kolaroivat keskenään ja keskeyttivät kaksoisjohdosta kisan ensimmäisellä kierroksella.

Viimeksi tallikaverukset ovat osuneet vakavammin yhteen vuoden 2014 Belgian osakilpailussa. Tuolloin tallissa käytiin kovia sisäisiä keskusteluita, ja talli muutti periaatteitaan kilpailemisen suhteen. Nyt tallipäällikkö Toto Wolff kuitenkin sanoo, että Espanjan kolarointi ei aiheuta muutoksia tallin toimintatapoihin.

– Olemme päässeet yli Spasta 2014 ja se oli täysin erilainen tilanne silloin. Kun päätimme antaa heidän kilpailla keskenään, oli selvää, että tämä voisi tapahtua joskus, mutta annamme heidän yhä kilpailla keskenään, Wolff kommentoi ESPN:n mukaan.

– Tänään oli vain pari epäonnista sattumaa ja ne pilasivat tiimimme kisan. He ovat varmasti ottaneet opikseen, he hävisivät mahdollisen hyvän tuloksen meiltä, Wolff jatkaa.

Mercedes-pomo Niki Lauda kerkesi tuoreeltaan jo syyttää Hamiltonia liiallisesta riskinottamisesta, mutta Wolff eri halua alkaa osoittelemaan ihmisiä sormella.

– Mielenkiintoista on, että kun katsoimme onnettomuutta, oli jokaisella kisakokemuksen omaavalla tyypillämme eri mielipide tilanteesta. Mitä tästä minulle jäi käteen on se, että onnettomuus olisi voitu välttää kummankin toimesta. On vaikea asettaa syyllisyyden määrää heidän kesken, Wolff toteaa.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!