McLarenin Fernando Alonso pääsi McLarenillaan kymmenenteen ruutuun Espanjan GP:n aika-ajoissa, mutta tallikaveri Jenson Button jäi kolmannen osion ulkopuolelle ja starttaa kisaan 12. ruudusta.

– Tämä tulos on ollut pitkään tuloillaan McLaren-Hondalle. Onnittelut Fernandolle, hän on ollut todella nopea koko viikonlopun kolmososioon pääsy on hyväksi koko tiimille, Button kommentoi thecheckeredflag.co.uk:n mukaan.

– Tokikaan pääseminen juuri ja juuri kolmososioon ei ole sitä, mitä tiiminä haluamme, mutta teimme hyvää työtä tänään. Ja toivon, että se sai hymyn kaikkien naamalle, brittikuski jatkaa.

Vaikka Alonso toikin McLarenille kauan kaivatun paikan kärkikymmenikössä, Button itse ei taas ollut tyytyväinen lauantaihin omalta osaltaan.

– Autoni on kärsinyt löysästä takapäästä koko viikonlopun, mikä ei ole sitä mitä haluan, sillä en voi luottaa autoon todella mutkissa. Yiritin parhaani, mutta tällaisilla ajo-ominaisuuksilla ajaminen ei ole koskaan ollut vahva alueeni. Aloitan kuitenkin huomisen kisan tuoreilla renkailla, joten en ole liian näreissäni, Button toteaa.

McLarenin kilpailujohtaja Eric Boullier uskoo, että McLaren voi toistaa Venäjän GP:n menestyksensä, jolloin tallin molemmat autot pääsivät pisteille.

– Vaikka Jenson juuri ja juuri jäi aika-ajojen kolmososion ulkopuolelle, myös hän on hyvissä asemissa pistesijoja ajatellen iltapäivän kisaan. Saimme molemmat autot pisteille Sotshissa kaksi viikoa sitten, ja sen toistamisen pitää olla tavoitteemme myös täällä, Boullier sanoo.