Saksalaisen Auto Motor und Sportin mukaan kuljettajien päänsuojukset saattavat tulla F1:een vasta kaudeksi 2018.

Näin siitäkin huolimatta, että F1:n kilpailujohtaja Charlie Whiting kertoi viime viikolla, että ratkaisu kahden eri vaihtoehdon välillä tehdään heinäkuun alkuun mennessä.

– Siihen mennessä on saatava päätös aikaiseksi, Whiting sanoi.

Kahta eri versiota tullaan testaamaan tarkasti, minkä jälkeen F1-komission pitäisi tehdä valintansa. Auto Motor und Sportin mukaan tilanne on kuitenkin se, että on sääntöjen mukaan liian myöhäistä tehdä päätöstä ilman 100-prosenttista yksimielisyyttä.

– Huhtikuun lopun jälkeen päätöksiä pystytään tekemään enää kaudeksi 2018, paitsi jos ne ovat täysin yksimielisiä, väittää lehden F1-asiantuntijatoimittaja Michael Schmidt.

Yksimielisyyttä tuskin tässä asiassa saavutetaan, sillä Red Bullin kilpailijat pelkäävät tiimin saavan etua omasta ”aeroscreen”-ratkaisustaan. Näin uskotaan ainakin Mercedeksellä ja Ferrarilla.

Whitingin mukaan FIA voi kuitenkin turvautua asiassa iskemällä pöytään ”turvallisuuskortin”.

– Emme odota, että kukaan vastustaa esitystä, sillä kyse on turvallisuudesta, Whiting sanoo toiveikkaana.

Lehden tietojen mukaan Ferrarin pääjohtaja Sergio Marchionne kysyi edellisessä strategiaryhmän kokouksessa FIA:n presidentiltä Jean Todtilta, tullaanko ”turvallisuuskorttia” käyttämään, kun asian suhteen on vielä niin paljon epäselviä asioita.

– Ei, oli Todt vastannut.