Kaksinkertainen F1-sarjan maailmanmestari Fernando Alonso ajoi kaudet 2010-2014 Ferrarilla. Aikoinaan suuren kohun saattelemana maranellolaistalliin siirtynyt espanjalainen meni talliin lisämaailmanmestaruudet mielessään, mutta paikoin lupaavasta vauhdista huolimatta mestaruussaldoksi jäi pyöreä nolla, ja etenkin viimeiset vuodet tallissa olivat vaikeita myös kehnon kaluston takia.

Kaudelle 2015 Alonso vaihtoi Hondan moottoreihin siirtyneelle McLarenille, mikä osoittautui surkeaksi autoksi eikä ole vieläkään palannut kärkikahinoihin Ferrarin taas pystyessä kausilla 2015 ja 2016 selkeästi parempaan vauhtiin kuin edelliskausilla.

Vaikka Ferrarin vauhti onkin parantunut, ei italialaistalli ole silti vieläkään onnistunut palaamaan Ferrarin pääjohtajan Sergio Marchionnen vaatimalle voittojen tielle, ja eilinen aika-ajo Espanjassa oli vaikea Ferrarin jäädessä ruutuihin 5 ja 6.

Vaikka olosuhteet olisivat otolliset, kiistää Alonso kuitenkaan tuntevansa vahingoniloa entisen tallinsa vaikeuksia kohtaan.

– Ei, en todella. En saa mitään tyydytystä kun näen Ferrarin suoriutuvan kehnommin, Alonso kommentoi ESPN:lle.

Vaikka eron hetki ei kaikista lämpimin ollutkaan, Alonso sanoo edelleen muistelevansa Ferrari-vuosiaan lämmöllä.

– Toivon heille aina parasta ja he ovat aina sydämessäni, sillä minulla oli fantastiset viisi vuotta heidän kanssaan. Totuus on se, että Mercedes on dominoinut F1-sarjaa jo pari vuotta. Toivon parasta Ferrarille, mutta he ovat nyt vaikeuksissa, joista he toivottavasti selvitytyvät, Alonso sanoo.