Toyota Gazoo Racingin kaksi nuorta kehityskuljettajaa valmistautuu Suomessa tallipäällikkö Tommi Mäkisen ohjauksessa uransa ensimmäiseen MM-ralliin Jyväskylässä ensi kesänä.

Nimet eivät kerro oikeastaan kellekään yhtään mitään, sillä kyse on nuorista japanilaiskuljettajista Takamoto Katsutasta ja Hiroki Araista.

He molemmat osallistuvat Jyväskylän MM-ralliin ensi kesänä Fordin RC2-luokan autoilla, vaikka kuuluvat Toyotan kehitysohjelmaan. Toyota on tulossa isolla kalustolla MM-sarjaan 2017.

Kaksikko ajoi viime kaudella SM-sarjassa Subarulla. Molemmat jatkavat SM-sarjassa ensi kaudella ja he ajavat myös ainakin EM-sarjan Viron osakilpailun.

Tommi Mäkinen on tyytyväinen 22- ja 23-vuotiaiden japanilaiskuljettajien kehitykseen.

– On ilo sanoa, että Katsuta ja Arai ovat kehittyneet aivan valtavasti sinä aikana, kun he ovat olleet meidän kehitysohjelmassamme. Kumpikin tarvitsee vielä lisää kokemusta ralleista. Olen valmentanut heitä nyt 10 kuukautta ja uskon vahvasti, että molemmilla on mahdollisuuksia mennä rallissa paljon pidemmällekin, Mäkinen sanoo WRC.comille.

– Meidän tiimimme tekee kaikkensa, että he saisivat mahdollisuuden maksimoida potentiaalinsa ja kykynsä urallaan, Mäkinen sanoo.