Sivustomme asiantuntija Lauri Hollo kaivaa joka viikko formula ykkösistä ajankohtaisia puheenaiheita; jotakin hyvää, jotakin huonoa tai oudon jutun, mikä ei yksinkertaisesti hänen maalaisjärkeensä mahdu. Mitä mieltä sinä olet?

Plussaa:

– Tavallaan ihan positiivista, että 24-vuotias belgi Stoffel Vandoorne pääsee näyttämään kykynsä formula ykkösissä, vaikka syy siihen onkin ikävä (Alonson loukkaantuminen). GP2-mestaria on hehkutettu isosti, mutta täksi kaudeksi hänet on haudattu Japanin superformulasarjaan.

– Mitä jos käykin niin, että Vandoorne ajaa pahuksen hyvin? Jos hän lyö luun kurkkuun Jenson Buttonille, sekoittaa se taatusti F1-kuljettajapaikkaa ja ensi kaudella avautuvia tallipaikkoja entisestään. Ja se olisi itse asiassa erittäin piristävää: hän ei ole mikään maksukuski vaan kaveri, joka on noussut asemaansa pitkälti omien taitojensa ansiosta.

– Onko Vandoorne jo ensi kaudella F1:ssä? Nyt hänellä on ainakin kaikkien aikojen näyttöpaikka isojen poikien seassa.