Volkswagen Motorsportin johtaja Jost Capito on edelleen sitä mieltä, että hänen outo ehdotuksensa olisi edelleenkin WRC:n ainoa mahdollisuus ja pelastus saavuttaa samanlaista mielenkiintoa kuin F1.

Vuonna 2014 Capito iski pöytään radikaalin ehdotuksen, jonka mukaan ennen viimeistä erikoiskoetta aikaerot olisi pienennetty peräti kymmenesosaan siihen mennessä kilpailussa syntyneistä eroista. Näin esimerkiksi Jari-Matti Latvalan minuutin ero ennen viimeistä EK:ta Meksikossa olisi kaventunut kuuteen sekuntiin.

FIA:n presidentti Jean Todt torpedoi kuitenkin ehdotuksen viime metreillä, kun sitä oltiin jo hyväksymässä.

– Olen edelleen varma, että se olisi paras mahdollinen systeemi ja tekisi rallista katsojien silmissä yhtä mielenkiintoista kuin formula ykkösistä, Capito sanoo Autosportille.

– Tällä systeemillä kaikki innostuisivat sunnuntain viimeisestä tunnista ja silti kaikkia rallifaneja kiinnostaisi edelleenkin kaikki rallin tapahtumat alusta asti. Saisimme varmasti ison joukon lisää faneja, mistä hyötyisivät sponsorit, autonvalmistajat ja ihan kaikki. Tämä olisi ainoa pelastuksemme.

WRC:n johtoportaan suomalaisjäsen Jarmo Mahonen oli ensin varovaisesti ehdotuksen kannalla, mutta nyt hän on maltillisempi.

– Kyllä tämä tuntuisi olevan hiukan liian kaukana rallin lainalaisuuksista. Peruselementit on pidettävä mukana tässä lajissa. Mutta tämä on toki vain minun näkemykseni, Mahonen sanoo.

– Ymmärrän, että lisää mielenkiintoa ja uudistuksiakin tarvitaan, mutta emme saa lähteä liian kauaksi rallin DNA:sta.