F1-sarjassa on vauhkottu viime viikkoina erilaisista viritelmistä, joilla kuljettajille pyritään antamaan entistä parempaa pääsuojaa.

Ferrarin esiteltyä autossaan oman Halo-rakenteensa jakautuivat varsinkin F1-kuljettajat kahteen leiriin. Toiset, kuten Lewis Hamilton ja Nico Hülkenberg, pitivät ratkaisua rumana ja sarjan perinteitä epäkunnioittavina.

Vaan osattiin sitä ennenkin. Twitteriin on ladattu kuva, jossa ohjaamon ylle asennettua suojaviritelmää testaa itse F1-legenda ja kolminkertainen maailmanmestari sir Jack Brabham. Tuskin kukaan voi väittää australialaista pelkuriksi.

Brabham testasi katettua ohjaamoa kauden 1967 Monzan osakilpailun yhteydessä. Itse lisäsuojan lisäksi aktiivisena kehittäjänä ja keksijänä ajotaitojensa lisäksi tunnettu Brabham halusi kenties selvittää myös ratkaisun vaikutuksia auton aerodynamiikkaan. Ja ehkä kuomu olisi tehnyt ajamisesta mukavampaa sateella.

Brabham kuitenkin luopui ratkaisusta lyhyen testaamisen jälkeen, ja F1-autot ollaankin totuttu näkemää ohjaamoltaan avonaisina nykypäivään saakka.

Katso kuva Brabhamin viritelmästä alta tai tästä.

Retro Racing Company

@RetroRacingCo
Early driver protection, or just keeping the rain off? Jack Brabham, 1967 Italian GP @Autodromo_Monza