Viime aikoina mielipiteitä suuntaan jos toiseen on herättänyt ajatus kattaa formula-autot jonkinlaisella pääsuojalla.

Aiheesta on keskusteltu kiivaasti sekä Euroopassa (F1) kuin myös Amerikassa (IndyCar). Molemmat sarjat ovat saaneet osansa surullisista onnettomuuksista, joissa avonaiseksi jätetty ohjaamo on ollut osaltaan vaikuttamassa onnettomuuden seurauksiin.

Marussia-kulejttaja Jules Bianchi menehtyi viime vuonna hänen suistuttua päin toista autoa siirtämässä ollutta traktoria 2014 Japanin GP:ssä. Raju isku kohdistui suoraan Bianchin suojattomaan kypärään, ja vaikka onnettomuusraportti todisti iskun olleen nini raju, ettei edes minkäänlainen suoja olisi pelastanut ranskalaista, on Bianchin onnettomuutta käytetty keinona tuoda jonkinlainen pääsuoja F1-sarjaan.

Viime syksynä entinen F1-kuljettaja Justin Wilson menehtyi puolestaan IndyCar-sarjan osakilpailussa, kun hän sai osuman toisesta autosta lentäneestä osasta. Wilsoninkaan tapauksessa suojan hyödyllisyydestä ei ole antaa selkeitä näyttöjä, mutta joillekin se oli viimeinen pisara.

Wilsonin hyvä ystävä ja kilpakumppani Amerikan kilparadoilta, AJ Allmendinger, päätti tehdä saman tien selväksi omat mietteensä formula-autoista.

– Justinin menehtyminen oli se hetki, jolloin sainoin kaikille, etten enää koskaan aja kattamattomalla formula-autolla, Allmendinger toteaa motorsport.comille.

Menestyksekkäästi IndyCar ja sen edeltäjä CART-sarjoissa kisannut jenkkikuski tekee nykyään päivätyötään NASCAR-sarjassa, joissa autot ovat katetut.