Stéphane Sarrazin debytoi F1-sarjassa vuonna 1999 Minardilla korvaten loukkaantuneen Luca Badoerin Brasilian GP:ssä. Nelinkertainen maailmanmestari Alain Prost lupasi Sarrazinille tämän mukaan ajopaikan Prost Grand Prox -tallistaan seuraavalle kaudelle, mutta petti ranskalaisen mukaan lupauksensa myöhemmin.

– Olin Prostin testikuskina ja yhtäkkiä Minardilta tulee soitto, että he tarvitsevat kilpa-ajajaa. Brasilian GP:n jälkeen he halusivat minut talliinsa seuraavaksi kaudeksi ja halusivat minun tekevän sopimuksen välittömästi, Sarrazin kertoo gpupdate.net-sivuston mukaan.

Sarrazin sanoo kuitenkin silloisen hyvän ystävänsä Prostin luvanneen hänelle ajopaikan tallistaan kaudelle 2000.

– Minardilta soiteltiin minulle monesti, mutta Prost sanoi, että ”ei, ei, sinä et kilpaile heidän kanssaan vaan kilpailet minulle”, ranskalainen jatkaa.

Sarrazinin mukaan asiat kuitenkin menivät lopulta toisin kuin oli luvattu.

– Tottelin Alainia, mutta kun olin Formula 3000 -luokassa toinen Nick Heidfeldin jälkeen, hän totesikin ”Olen pahoillani, en voi ottaa sinua, minun on pakko ottaa Nick Heidfeld saadakseni moottorit Mercedekseltä”. Olin täysin ulkona. Alain särki sydämeni, Sarrazin tilittää.