Formula 1 -sarjan rengasvalmistajan Pirellin johtaja Paul Hembury pitää Suzukaa yhtenä vaativimmista kisoista renkaille.

– Rengasnäkökulmasta Suzuka on yksi aggressiivisimmista radoista sarjassa. Se on samaa sarjaa Silverstonen ja Span kanssa. Radan pintaa on uusittu viime vuosina, mikä on vähentänyt asfaltin karkeutta, mutta tämäkään ei vähennä Suzukan kokonaisvaltaista haastavuutta, Hemsbury ennakoi kisaa Formula 1 -sarjan kotisivuilla.

Jos rata jo sinänsä on haasteellinen renkaille, niin sääolosuhteet tuovat oman haasteensa renkaiden valitsemiselle.

– Japanissa ei ole mitään tavatonta kohdata äärimmäisiä sääilmiöitä. Siellä voi olla todella märkä keli tai jopa erittäin kuumaa. Olemme nähneet molempia viime vuosina ja paljon niiden väliltä. Kyseessä on siis kaikilla mittareilla haastava rata renkaille ja niiden valitsemiselle.