Etelä-Kiinan Liuzhoun kaupungissa on iltapäivällä Suomen aikaa tapahtunut kuolemaan johtaneita räjähdyksiä 15 eri paikassa. Kaupungissa järjestetään parhaillaan F1-veneiden MM-osakilpailu, jossa mukana ovat Sami Seliö ja Filip Roms.

Tiedotusvälineiden ensitietojen mukaan räjähdyksissä on kuollut ainakin kuusi ihmistä ja ainakin 13 loukkaantunut. Räjähdykset tapahtuivat eri puolilla Liuchengin kaupunginosaa Liuzhoussa keskiviikkona iltapäivällä paikallista aikaa.

Tapahtumapaikalla järjestetään parhaillaan F1-veneiden MM-osakilpailu, jonka aika-ajot on ohjelmassa huomenna torstaina ja itse GP-osakilpailu perjantaina.

– Tieto räjähdyksistä saavutti F1-varikon nopeasti. Kaupungin keskusta on käytännössä suljettu. Illan ohjelmassa olisi ollut illallinen kaupungin keskustassa, mutta se ei ole mahdollista. Myös taksiliikenne on täällä pysäytetty.

– Kilpailun järjestäjä vakuuttaa, että hotellissamme on turvallista ja kilpailu viedään aikataulun mukaisesti läpi. Hurja tilanne, sillä paikallisten tiedostusvälineiden tuottaman tv-kuvan perusteella osa räjähdyksistä oli todella voimakkaita. Minä, Filip ja tiimimme kaikki jäsenet olemme kunnossa, Seliö toteaa tiedotteessaan.

F1-veneiden aika-ajo on suunniteltu alkavaksi Liuzhoussa Liu-joella huomenna aamupäivällä kello 10 Suomen aikaa ja itse GP-osakilpailu perjantaina kello 9 Suomen aikaa.