Sauberin ruotsalaiskuski Marcus Ericsson on iloinen saamastaan mahdollisuudesta sveitsiläistiimissä.

Ruotsalainen teki viime kaudella F1-debyyttinsä Caterhamin ratissa. Talli eli tuolloin kuitenkin jo lopun vaiheitaan, eikä kalustoa voinut hyvää hyvyyttäkään kutsua kilpailukykyiseksi. Ericsson olikin usein tulosluettelon viimeinen.

Nyt kuitenkin Ericsson on päässyt ajamaan F1-sarjassa tosissaan. Pisteitäkin on kertynyt jo seitsemän kappaletta, minkä lisäksi ajat aivan takajoukoissa vaikuttaisivat olevan historiaa.

– Tänä vuonna minulla on jopa kilpailukykyinen auto, Ericsson vastaa Autosportille kysymykseen, mikä on suurin ero viime vuoteen.

– Kuljettajana viime kausi oli hyvin vaikea, koska olimme niin joukon perällä. Takajoukoissa on vaikeaa säväyttää. Tänä vuonna Sauberilla olen ollut asemassa, jossa voin taistella pisteistä joka viikonloppu, ja sillä on suuri merkitys.

Ericssonin mukaan taistelu keskijoukossa on avannut hänelle aivan uuden F1-maailman.

– Ajamme nyt kilpaa muita vastaan, yritämme erilaisia strategioita ja taistelemme rengas rengasta vasten. Kaikki tämä on auttanut minua kehittymään kuljettajana.

Aivan kauheaksi Ericsson ei silti Caterham-aikojaan lyttää.

– Viime vuosi oli hyvä minulle. Se oli hyvä paikka ensimmäiseksi kaudeksi. Sain tärkeää kokemusta formuloiden maailmasta tallin avulla. Mutta tänä vuonna minä ensimmäistä kertaa kuitenkin kilpailen, en vain osallistu formula ykkösiin, Ericsson toteaa.