F1-sarjan rengastoimittaja Pirelli toivoo pian käsillä olevan hetken, jolloin päätöksiä lyödään lukkoon ensi kauden rengasseosten suhteen.

Osana strategisen työryhmä ehdotuksia sarjan mielenkiinnon lisäämiseksi on ehdotettu tallien vapautta valita itselleen mieleiset rengasseokset kilpailuihin. Tällä hetkellä Pirelli tekee itse päätökset käytettävistä kahdesta seoksesta kilpailukohtaisesti.

Sääntöehdotuksen yllä on runsaasti kysymysmerkkejä, mutta Pirellin urheilutoimista vastaava Paul Hembery kertoo ESPN:n mukaan asiasta käydyn rakentavaa keskustelua.

– Olemme keskustelleet asiasta sekä FIA:n että tallien kanssa, ja olemme pian siinä pisteessä, että meillä on käsissämme muutama varteenotettava vaihtoehto miten hoitaa tilanne. Haluamme olla varmoja, ettei outoja päätöksiä tehdä, Hembery toteaa F1i-svuston mukaan.

– Olemme toiveikkaita, että seuraavan parin viikon aikana voimme välittää tiedon kaikille osapuolille, ja alkaa valmistautua jo ensi vuoteen.