Kansainvälinen autoliitto FIA on päättänyt muokata rangaistuskäytäntöjään Meksikossa pidettävässä kokouksessaan.

Aiemmin FIA on linjannut ankarat lähtöruuturangaistukset, mikäli auto ylittää kauden aikana sääntöjen linjaaman määrän voimanlähteen eri osia.

Uuden moottoritoimittajansa Hondan epäluotettavuusongelmien kanssa alkukauden paininut McLaren sai tuta FIA:n rangaistuskäytännön Itävallan GP:ssä tänä vuonna, kun tallin kuljettajille Jenson Buttonille ja Fernando Alonsolle lätkäistiin yhteensä peräti 50 lähtöruudun verran rangaistuksia kuljettajien ylitettyä sääntöjen salliman enimmäismäärän voimanlähteen eri osista. Koska autoja ei luonnollisesti voitu siirtää kymmeniä lähtöruutuja muiden perään, muutettiin yli jääneet lähtöruudut varikolla kärsittäväksi aikarangaistukseksi.

Jatkossa tällaista ei enää tapahdu, vaan kuljettajat joutuvat jatkossa kärsimään ylimenevistä osista vain lähtöruudukon häntäpäähän sijoittumisella. Kuljettajie ei siis rangaista enää vielä kisassakin ylimääräisellä varikon läpiajolla.

FIA päätti myös sallia jatkossa uusille mukaan tuleville voimanlähdetoimittajille ylimääräisen kiintiön voimanlähdeyksikköönsä. Lisäyksen saa takautuvasti myös Honda, joka liittyi mukaan F1-sirkukseen tänä vuonna.