F1-kausi saavuttaa puolivälinsä Unkarin GP:ssä tulevana viikonloppuna. Yksi alkukauden surkeimmista epäonnistujista on ollut McLaren-Honda, joka on saanut kasaan vasta viisi MM-pistettä.

Murheenkryyninä on toiminut sekä tehoton että epäluotettava Hondan voimanlähde. Hajoamisherkkyyttää kompensoidakseen voimanlähteestä ei ole uskallettu ottaa irti kaikkia tehoja.

Hondan F1-projektia johtava Yasuhisa Arai uskoo Unkarin hitaan ja syheröisen radan olevan kuitenkin hyvästä tallille. Hän odottaa hyvää kisaa.

– Hungaroring on syherö rata, joka koostuu pääosin hitaista ja keskinopeista mutkista. Radalla on kuitenkin tietynlainen rytmi, joten se ei ole perinteinen hidas rata, Yasuhisa arvioi GPUpdaten mukaan.

– Koska radalla on vähän pitkiä suoria ja kaasu pohjassa ajettavia sektoreita, ei se aseta voimanlähteelle niin paljon vaatimuksia kuin useat muut radat. Kuitenkin jatkuva pienemmillä vaihteilla ajaminen vaatii energiankeräykseltä enemmän, ja meidän täytyy saada se kohdilleen täällä.

– Tavoitteemme on päättää kauden ensimmäinen puolisko toimivalla energiankeräyksen toimintamallilla ja ERS-järjestelmän täydellisellä hyödyntämisellä.