Valtteri Bottaksen tulisi jäädä vielä vuodeksi Williamsille, kirjoittaa Autosport tuoreessa kolumnissaan.

Lehti vertailee Bottaksen, Daniel Riccicardon, Nico Hülkenbergin ja Romain Grosjeanin ominaisuuksia kuvitteelliselle tallille, joka tarvitsee nuorta saatavilla olevaa kuljettajaa ensi kaudeksi.

Edd Straw arvioi, että Bottaksen vahvuuksina olisi henkinen kantti ja tulostason tasaisuus, mutta myös heikkouksia verrattuna kolmeen muuhun, ainakin kuluvalla kaudella, on.

Ensimmäinen on se tosiasia, että Bottaksella on sopimus vielä ensi kaudeksi Williamsin kanssa, mikä vaatisi ostajalta rahan kuluttamista sopimuksen purkuun. Tätä ei tietenkään ensi vuonna tarvitsisi tehdä.

Lisäksi erityisesti aika-ajoissa suomalaiskuljettaja ei ole tällä kaudella onnistunut lyömään tallikaveriaan Felipe Massaa viime vuoden tapaan. Lehti toivoisi Bottakselta selkeämpää niskalenkkiä brassista.

Puhtaan nopeuden puolesta lehti arvioi ykköseksi Grosjeanin. Kisoja jo voittanut Ricciardo puolestaan on nelikosta valmein kuljettaja.

Straw päättää, että suomalainen olisi nelikosta tällä hetkellä vähiten houkutteleva vaihtoehto.

Ricciardo olisi ykkösvaihtoehto, mikäli hän olisi saatavissa mielekkääseen hintaan – Bottaksen tapaan hänellähän on myös voimassa oleva sopimus. Jos ei, kakkosvaihtoehtona olisi Grosjean tai Hülkenberg.