Neljän peräkkäisen keskeytyksen jälkeen McLarenin Fernando Alonso sai balsamia haavoillensa avaamalla pistetilin tämän kauden osalta. Tapahtumarikkaiden vaiheiden jälkeen espanjalainen toi autonsa maaliin sijalla kymmenen ja saalisti palkkioksi yhden pisteen.

Kaksinkertainen maailmanmestari on luonnollisesti tottunut parempaan, joten hän ymmärrettävästi jaksanut juhlia itse sijoitusta sen suuremmin.

– En ole iloinen, mutta tämä on toivottavasti ensimmäinen piste monista tulevista, Alonso muotoili kisan jälkeen Autosportin mukaan.

– Tämä on kuitenkin hyvä motivaationlähde koko tallille, joka on kärsinyt paljon viimeisten kuukausien aikana. Koko tiimi on työskennellyt kovasti parantaakseen autoamme, joten olkoot tämä piste palkkio mekaanikoille.

McLarenilla on nyt kasassa viisi pistettä. Tallilla on vielä paljon työnsarkaa edessä, mutta Alonso on silti luottavainen.

– Tiedämme, että parannamme koko ajan. Pikku hiljaa alamme päästä tavoitteeseemme. Minun ja Jensonin (Button) Monacon pistesijoitukset osoittavat, että etenemme oikeaan suuntaan. Mutta meidän täytyy kehittyä vielä, ja toivottavasti jatkamme sillä tiellä myös Unkarissa.