Honda toi Kanadan GP-viikonloppuun kahdella poletilla eli pelimerkillä päivitetyn voimanlähteensä, mutta se on hyvin vaitonainen sen sisällöstä.

Autosport epäilee päivityksen koskevan hukkaenergian keräämiseen tarkoitettua MGU-H -systeemiä, mikä tarkoittaisi, ettei uudella moottoripäivityksellä olla haettu niinkään lisää tehoja, vaan parempaa hyötysuhdetta ja luotettavuutta. Päivitys tulee olemaan tärkeä seuraavien osakilpailujen kannalta, sillä sekä Kanada, Itävalta että Iso-Britannia ovat kovavauhtisia ja pitkiä suoria sisältäviä ratoja.

Hondan moottoriurheiluasioiden johtaja Yasuhisa Arai ei paljasta mitään, mutta hän uskoo päivityksien olevan askel eteenpäin.

– Kanada on hyvin vaikea rata pitkine suorineen ja kovine jarrutuksineen, ja energian käyttöönotto on haasteellista meille, japanilainen toteaa Autosportille.

– Mutta perjantain harjoitusten jälkeen meille jäi todella hyvä tunne, ja olemmekin hyvin positiivisin mielin liikkeellä. Emme vain tämän viikonlopun kannalta, vaan myös tulevien kisojen. Olen aika tyytyväinen.

Arai ei osaa myöskään vielä tarkasti sanoa, mihin suuntaan Honda vie moottorinsa kehitysohjelmaa loppukauden aikana. Merkillä on vielä käyttämättä seitsemän päivityspelimerkkiä.

– Meillä ei ole mitään kiveenhakattua suunnitelmaa. Meidän täytyy pian tehdä päätökset pelimerkkien käytön suhteen, mutta vielä emme tiedä mitään.

McLarenin vauhti on ainakin alkukauteen verrattuna parantunut. Perjantain aikojen perusteella on hyvin vaikea vetää johtopäätöksiä, sillä sade sekoitti pakkaa eikä kukaan saanut ajettua kunnon ohjelmaa. Fernando Alonso väläytteli kuitenkin ajamalla päivän yhdeksänneksi nopeimman ajan.