Entinen F1-kuljettaja David Coulthard kehuu BBC:lle kirjoittamassaan kolumnissa hallitsevan maailmanmestarin Lewis Hamiltonin nousseen aivan uudelle tasolle.

Coulthard näkee Hamiltonin saavuttaneen tällä kaudella samanlaisen henkisen tilan, mihin skotin McLaren-aikainen tallikaveri Mika Häkkinen aikoinaan pystyi.

– Hän (Hamilton) vaikuttaa kehittäneen samanlaisen kyvyn kuin Häkkinen olla joko tietämättä tai välittämättä, mitä hänen ympärilllään tapahtuu mediassa ja maailmalla, Coulthard kirjoittaa.

Bahrainin jälkeen kolumninsa kirjoittanut Coulthard nostaa luonnollisesti esiin myös Ferrarin Kimi Räikkösen, joka esitti kisassa erinomaisia otteita.

– Räikkönen osoitti ensimmäisen kerran tällä kaudella kykenevänsä haastamaan tallikaverinsa Sebastian Vettelin. Hän on toki ollut nopea koko kauden ajan, mutta vasta nyt hän sai koko paletin kasaan.

Coulthardin mukaan Räikkösen F1-ura on noudattanut tiettyä kaavaa.

– Hän näytti menettäneen kiinnostuksena ajaessaan viimeksi Ferrarilla 2009, ja hän siirtyikin rallin pariin. Viime vuosi näytti myös olevan jonkinlainen siirtymäkausi hänelle. Mutta nyt tuntuu siltä, kuin Räikkönen olisi tajunnut näiden olevan hänen viimeisiä hetkiään lajin parissa, ja Bahrainin kaltaiset otteet ovat keino pitkittää hänen F1-taivaltaan.

Coulthard ei silti malta olla pelaamatta Fernando Alonso -korttia.

– Aina voi kuitenkin kysyä, missä Alonso olisi nykyisellä Ferrarin autolla, ottaen huomioon kuinka hän peittosi Räikkösen viime kaudella. Räikkönen on kuitenkin mielestäni täynnä tarmoa tällä kaudella, ja hän on Hamiltonin tavoin paljon avoimempi ja rennompi kuin ennen.