Mercedes-tallin hallituspomo Niki Lauda vaatii GP-järjestäjiä ottamaan mallia kuluvan kauden suosioltaan menestyksekkäistä tapahtumista.

Kauden tähän asti suurin pettymys oli Saksan GP Hockenheimissa, jossa katsojaluvut olivat heikkoja huolimatta paikallisen kuljettajan olemisesta sarjan piikkipaikalla ja nopeimmassa autossa.

Lauda muistuttaa, että vaikka formula ykkösten katsojamäärät ovat olleet yleisesti ottaen laskussa, myös poikkeuksia on nähty, eivätkä ne ole olleet sattumaa.

– Promoottoreiden on katsottava Spielbergiä [Itävallan GP]. Red Bull on ammattimainen organisaatio, joka myi 80 000 lippua kolmessa päivä radion ja internetin avulla. On uusia tapoja myydä lippuja ja promoottoreiden on mietittävä, mitä he voivat tarjota faneille viikonlopun aikana, hän sanoi Autosportin mukaan.

– Miksi Silverstone [Iso-Britannian GP] oli niin menestyksekäs? Siellä oli paraateja, muuta kilpa-ajoa, koko viikonloppu oli erilainen. Tällaista on toteutettava muualla, missä promootio ei ole riittävän hyvää.