BMW-kumppanuutensa jälkeen vuodesta toiseen rahoitusvaikeuksissa painineen Sauber-tallin mahdollinen markkinointivahvuus voi hyvinkin olla sen naiskuljettaja Simona de Silvestro, arvioi F1-toimittaja ja autovalmistaja Caterhamin hallituksen jäsen Joe Saward.

Sveitsitär ajoi hiljattain ensimmäisen ratatestinsä F1-autolla saaden debyyttisuorituksestaan vilpittömän kuuloisia kehuja talliltaan.

Sauber-tallin hovitoimittaja Roger Benoit arvioi taannoin, että 25-vuotiaan mahdollisuudet kisata formula ykkösissä ovat olemattomat, mutta tuoreessa blogikirjoituksessaan tallin talousnäkymiä käsittelevä Saward uskoo Silvestron F1-mahdollisuuksien olevan todellisia.

– Hänessä on rahaa tekevän megatähden ominaisuudet. Kaikki, mitä hänen tarvitsee todistaa on se, että hän on yhtä hyvä kuin Gutierrez tai Sutil. Helppoa se ei ole, mutta hyviä raportteja on kuultavissa simulaattorista ja testeistä, Saward sanoo.

– Hänellä ei ehkä vielä ole tarpeeksi sponsoreita Sauberin kulujen kattamiseksi, mutta tulee todennäköisesti olemaan, mikäli hänelle annetaan tilaisuus näyttää vauhtinsa julkisesti.

– Paperilla hänen tarjoamaansa pakettia enempää ei voisi juuri pyytää: hänellä on taustallaan puhtaita energianlähteitä edustavia sponsoreita, hän oli melko iso nimi Yhdysvalloissa – ja tietenkin hän on nainen, Saward perustelee.