GP-voittaja John Watson pitää Gene Haasin suunnitelmaa uuden F1-tallinsa päämajan sijoittamisesta Yhdysvaltoihin epätarkoituksenmukaisena.

Haas, joka aloittaa sarjassa joko kaudella 2015 tai 2016, omistaa tehtaakseen suunnittelemansa tilat Pohjois-Carolinassa, joskin pienempi toimipiste on tarkoitus avata myös Eurooppaan.

Paitsi että insinöörien palkkaaminen Englannin F1-klusterin ulkopuolelle tullee mitä todennäköisemmin olevan vaikeampaa, logistiset ongelmat ovat ilmeisiä tallilla, joka ainakaan aluksi ei kehittäne puhtaalta pöydältä omaa alustaansa.

– Minusta liike on väärä. Hän tulee käsittääkseni kehittämään autonsa Dallara-alustalle, joka valmistetaan Italiassa, Watson kummasteli NBC Sportsin mukaan.

– Miksi siis pitää tehdasta Pohjois-Amerikassa, jos kaikki pitää lennättää Euroopasta Pohjois-Amerikkaan koottavaksi ja sitten takaisin Eurooppaan kisoihin?

Ex-kuljettaja kannustaa Haasia harkitsemaan olemassa olevan organisaation hankkimista. Myyntihuhuissa ovat olleet jo pitkään Lotus, Caterham ja Marussia.

– [Tallin ostaminen] olisi järkevä polku valittavaksi. Tällä hetkellä markkinoilla on useita talleja, jotka saattavat olla saatavilla, mutta tähän mennessä ne ovat valinneet eri suunnan. Se voi kenties muuttua ennen kauden loppua, Watson ennakoi.