Koomassa jo liki neljä kuukautta maanneen Michael Schumacherin on mediassa uutisoitu menettäneen painostaan jopa 25 prosenttia. Schumacherin onnettomuutta tarkalla silmällä seurannut entinen F1-lääkäri Gary Hartstein julkaisi blogissaan uuden päivityksen, jossa hän spekuloi muun muassa Schumacherin painon putoamisella.

– Se on täysin mahdollista ja itse asiassa todennäköistä. Muutamat tekijät selittävät tätä. Ensinnäkin alkuperäinen vamma, operaatiot ja nuo raastavat viikot, joina Michaelin elämä itsessään oli epävarmimmillaan, minuutti minuutilta. Sen kaltainen tilanne ahdistaa kehon valtavalle rasitukselle, Hartstein alustaa.

– Ottakaa huomioon: ei psyykkistä stressiä, vaan fyysistä rasitusta [stressiä], mukanaan massiivinen määrä stressihormoneja. […] Nämä aiheuttavat lihaksen hajoamista aminohappojen muodostamiseen, mitä keho voi käyttää polttoaineena Ongelma on se, että kun stressihormonit ovat läsnä liian pitkään, tulee erittäin vaikeaksi ellei mahdottomaksi tehtäväksi korvata menetettyä lihasmassaa – ainakin lyhyellä tähtäimellä, Hartstein kirjoittaa.

Hartstein kirjoittaa pitkässä blogipäivityksessään, että pallealihaksen ja muun lihasmassan takaisin loistokuntoon saaminen on kuitenkin täysin mahdollista, jos Schumi saadaan ensin vieroitettua mekaanisista hengitysapuvälineistä.