Formula ykkösten entinen johtava lääkäri Gary Hartstein on ottanut jälleen blogissaan kantaa erittäin suorasanaisesti koomassa makaavan Michael Schumacherin onnettomuuteen Ranskan Alpeilla.

Tehtävänsä formula ykkösissä 2012 jättänyt amerikkalainen sanoo sen olevan käsittämätöntä, että F1-legendaa ei viety suoraan nykyiseen sairaalaansa Grenoblessa, vaan Moutiersissa sijaitsevaan laitokseen, joka ei kuitenkaan voinut tarjota neurologista hoitoa.

Hartstein huomauttaa, että jo onnettomuuspaikalla oli täysin selvää, että Schumacherilla oli vaurioita pään alueella. Asia selvisi silminnäkijöiden raporteista, verestä lumessa, avohaavasta miehen päässä sekä hänen epänormaalista käytöksestään, Hartstein listasi.

– Olen pahoillani, mutta ei vaatinut lääkärin pätevyyttä laskea näitä asioita yhteen ja keksiä ”hei, tällä henkilöllä saattaa olla vamma päässään”, Hartstein kirjoittaa blogissaan lauantaina.

– On yleinen sairaalahoitoa edeltävä periaate, että potilas tuodaan lähimpään SOVELTUVAAN laitokseen. […] Moutiersissä ei tehdä neurokirurgiaa. Miksi Michael siis tuotiin sinne?

– Tähän kysymykseen tarvitaan vastaus. Niin tuhoisat kuin välittömät vammat olivatkin, hoidon viivästyminen aiheuttaa lisää vahinkoa ja se tulee minimoida.