Red Bullin junioriohjelmaan kuuluva venäläiskuljettaja Daniil Kviat uskoo Formula Renault 3.5:n sarjakolmosen Antonio Felix da Costan nousevan Toro Rossolle ensi kaudella. Portugalilaisen kausi oli muodostumassa jo pieneksi pettymykseksi, mutta viimeisissä kolmessa kisassa hän on napannut kaksi voittoa ja kolmannen sijan.

Red Bullin sisartallin päällikkö Franz Tost mainitsi hiljattain epäsuorasti Kviatin jopa Toro Rosso -ehdokkaaksi, mutta 19-vuotias GP3-mestaruuskandidaatti itse toppuuttelee tulkintojen tekoa asiasta.

– Olen todella iloinen, että Franz ajattelee tällä tavalla. En pistäisi sitä pahakseni! Mutta on paljon tekijöitä, jotka eivät ole hallinnassani, Kviat sanoi GPUpdate.net-sivustolle.

– Ollakseni realistinen, Antonio on erittäin hyvässä asemassa. Nyt on hänestä itsestään kiinni, että hän saa hyviä tuloksia ja vakuuttaa pomonsa Toro Rosso -paikan saamiseksi.

Venäläisjuniori sanoo, että ellei suuren luokan yllätystä tapahtuisi nousemisesta F1-talliin, edessä olisi mieluiten nousu jompaan kumpaan formula ykkösten lähimpään syöttöluokkaan.

– Kysymykseen voisi tulla GP2, mutta loogisempi vaihtoehto olisi Formula Renault 3.5. Kaikki Red Bull -juniorit ovat olleet siellä ennen nousuaan formula ykkösiin. Minusta se on loogisempi askel, mutta se riippuu tietenkin Red Bullista ja [yhtiön moottoriurheilukonsultti] Helmut Markosta.