Jo 1960-luvulla McLarenilla mekaanikkona työskennellyt Tyler Alexander muistelee Autosportin haastattelussa 50 vuotta täyttäneen tallin F1-taivalta.

Yhdeksi suosikkiautokseen Alexander nimeää kauden 2005 MP4-20:n, jolla Kimi Räikkönen sijoittui MM-sarjassa kakkoseksi. Huikeaa nopeutta esittänyt Räikkönen kärsi pahoista luotettavuusongelmista, sillä auto hajosi lukemattomia kertoja kauden aikana.

– Kun sitä katsoo, Kimin olisi pitänyt voittaa 12 kisaa sinä vuonna, mutta meillä oli paljon ongelmia moottorien luotettavuuden kanssa. Se tarkoitti tilannetta, jossa Kimi oli aina aika-ajoissa kolmen nopeimman joukossa, joutui 10 sijaa taaksepäin [rangaistus moottorinvaihdosta], ja ajoi silti maaliin kolmen parhaan joukossa, Alexander muistelee.

Tulevana viikonloppuna ajettavalla Monzan radalla nähtiin kahdeksan vuotta sitten yksi Räikkösen huikeimmista suorituksista. Täyteen tankatulla autolla suomalainen voitti uskomattomalla kierroksellaan kaikki muut aika-ajoissa, mutta joutui moottorivaihdon takia 11. ruutuun. Kisassa hän oli neljäs häviten kärjelle 22,5 sekuntia, vaikka kärsi muun muassa rengasrikon. Moottorinvaihto tiputti Räikkösen aika-ajosijoitusta myös Ranskassa ja Englannissa. Imolassa ja Hockenheimilla auto hajosi kärkipaikalta kisassa.

– Joten, jos hän olisi startannut sieltä mihin oikeasti sijoittui aika-ajoissa, hän olisi voittanut helposti. Hän oli vireessä ja auto oli hyvä. Se oli maagista!