Red Bullin Mark Webberin Singaporessa saama 10 lähtöruudun rangaistus Korean GP:hen on liioiteltu, uskoo ex-kuljettaja David Coulthard.

Fernando Alonso kyyditti aussin varikolle Ferrarinsa sivuponttonilla Red Bull -kuljettajan keskeytettyä kisa viimeisellä kierroksella. Skotti kirjoittaa BBC Sportin kolumnissaan, että tapauksen vienti tuomarikäsittelyyn ei ollut perusteltua.

– Tuomarit reagoivat ilmeisesti siihen, että Mercedeksen Nico Rosbergin ja Lewis Hamiltonin piti ohittaa Alonson auto hänen pysähtyessään Webberin ottamiseksi kyytiin. He sanoivat, että se oli ”potentiaalisesti vaarallista”, Coulthard selvitti.

– Mutta kenet Webber ja Alonso asettivat alttiiksi vaaralle? Todellisuudessa ainoastaan itsensä. Ja sitä he tekevät joka kerta hypätessään kilpa-auton rattiin. He eivät olleet todellisuudessa minkäänlaisessa vaarassa.

Webberin lähtöruuturangaistus ei tullut suoranaisesti hänen saamastaan kyydistä, vaan hänen varoitustilin tulemisesta täyteen; miehellä oli jo kaksi varoitusta alla kuluvalta kaudelta. Kolmannesta tulee automaattinen 10 lähtöruudun rangaistus.

– Mutta on pohdittava, onko sellainen sääntö järkevä. Tietenkin sääntöjä on noudatettava, mutta se ei tarkoita, että huonot säännöt tulisi säilyttää, Coulthard toteaa.