Formulakuumeen nostatusta USA:ssa toivova F1-elokuvaohjaaja Ron Howard ihailee formula-auton rattiin astuvia kuljettajia. Vaikka muutaman viikon sisällä ilmestyvän Rush-elokuvan isä myöntääkin, että olosuhteet ovat muuttuneet sitten valkokankaalle kuvatun 1970-luvun, ohjaaja katsoo myös nykypäivä formulakuskeja ylöspäin.

– Vaatii paljon rohkeutta testata itseään formularadalla. Kyse ei ole pelkästään kuoleman- ja vahingoittumisenpelosta – vaikka nekin ovat kuljettajien mielessä jatkuvasti – vaan erityisesti epäonnistumisen pelosta. He koettelevat itseään jatkuvasti ja asettavat itsensä erittäin julkiseen asemaan, Howard analysoi virallisilla Formula 1-sivuilla.

– Kuljettajat ovat radalla yksin, vaikka tiimi seisoisikin heidän takanaan. Voidaan siis väittää, että he ovat puoliksi sankareita ja puoliksi mielipuolia – mutta ehdottomasti myös sataprosenttisesti urheilijoita.