Venäläisjuniori Sergei Sirotkinin kuljettajasopimus talousvaikeuksissa olevan Sauberin kanssa tulee tuomaan merkittävän summan rahaa tallille.

Venäjän valtiollinen ilmailuteknologiainstituutti NIAT on yksi venäläisorganisaatioista, jotka osallistuvat Sauberin rahoituspakettiin. Sergein isä, NIAT:n johtoon kuuluva Oleg Sirotkin, tapaa F1-tallin johtoa ensi viikolla Sveitsissä tarkoituksenaan allekirjoittaa sopimus poikansa ajosta Sauberilla 2014 rahoitusta vastaan.

– En ole nähnyt vielä sopimusta. Matkustan sinne tiistaina ja sitten näen. Summat eivät tule eroamaan paljonkaan muista vastaavista. Yleensä puhutaan 20-30 miljoonasta eurosta, isä-Sirotkin sanoi Izvestija-sanomalehdelle.

Mies kertoi, että NIAT:n ja Sauberin oli aiemmin tarkoitus allekirjoittaa sopimus myös teknologiayhteistyöstä. Kyseinen sopimus, joka olisi ollut 40 miljoonan euron arvoinen Sauberille puolentoista vuoden aikana, kuitenkin kaatui.