Ensi kauden toista kuljettajaansa pohtivan Red Bull -tallin Sebastian Vettel sanoo, että talli ei ole hänen ”hallintonsa” alaisuudessa.

Tänään keskiviikkona – Vettelin 26-vuotissyntymäpäivänä – julkaistussa Frankfurter Allgemeine -sanomalehden haastattelussa näkemyksiään kertonut saksalainen odottaa kuitenkin, että hänen mielipidettään asiasta kysytään.

Olettamuksena on, että Red Bullille pestataan joko Lotuksen Kimi Räikkönen tai toinen Toro Rosso -kuljettajista Daniel Ricciardo ja Jean-Eric Vergne.

– Tietenkin olen osallisena auton kehitykseen liittyvissä asioissa. Odotan myös, että minulta kysytään, kenet voisin kuvitella toiseksi kuljettajaksi – mutta päätös ei ole minun, Vettel sanoi.

– Minä en istu alas kenenkään kanssa ja sano: ”allekirjoitus tähän”. Se ei ole minun asiani. Minun työnkuvani on ajaa kilpaa.

Viidettä kauttaan tallissa ajava hallitseva kolminkertainen maailmanmestari lisäsi, että hänellä on tässä vaiheessa jo kaikesta huolimatta vaikutus talliin.

– Minulla on vaikutus tiimin motivaatioon, ilmapiiriin paddockilla… Jokainen tietää, mitä haluan, eikä heillä ole ongelmia sen kanssa. Tietenkin olen vaativa. Haluan kaikkien olevan kurinalaisia ja tekevän työnsä niin hyvin kuin mahdollista.

Lähde: Sapa-DPA