Paluuta formula ykkösiin vuodeksi 2014 suunnitteleva Vitali Petrov sanoo, että hän on tehnyt tietoisen päätöksen pysyä poissa muista rata-autosarjoista kaudella 2013.

Force Indian Paul di Resta siirtyi formula ykkösiin Saksan vakioautoista, mutta Petrov sanoo, että siirto sarjojen välillä toimii ainoastaan yhteen suuntaan.

– Nämä ovat eri tilanteita. Di Resta ajoi DTM:ää ennen Formula ykkösiä – kuten minä GP2-sarjaa. GP2 ja Formula 1 ovat aivan eri asioita. Jos DTM olisi ollut vaihtoehto ennen formula ykkösiä, olisin totta kai ajanut siellä, Petrov vastasi venäläiselle Championat.com-sivustolle.

– Mutta kun olen nyt kokenut formula ykköset, on selvää, että DTM-autot ovat paljon hitaampia, enkä halua aiheuttaa itselleni hallaa. Minä tunnen jo formula ykköset, eikä minusta olisi oikein mennä muihin sarjoihin.

Petrov jatkoi sanoen, että kolmoskuljettajan paikka F1-tallissa olisi hyödyllinen hänelle tänä vuonna, sillä se mahdollistaisi jatkuvan kehityksen kuljettajana, mikä puolestaan helpottaisi paluuta kisakuljettajaksi.

– Kun on formula ykkösten sisällä, se on plussa urallasi. Kommunikoit tallin kanssa ja keskustelet datasta sekä kuljettajien työstä, Petrov selitti.

Entä milloin Viipurin raketin ensi vuoden suunnitelmat varmistuvat?

– En halua luvata mitään. Ehkä kuluu viikko, kuukausi tai kenties joulukuuhun asti. Mutta jos tiedän jotain, kerron siitä heti. En halua odottaa ensimmäistäkään minuuttia tai valmistella lehdistötilaisuutta. Kirjoitan asiasta kaiken.