Ensimmäiseen aika-ajojaksoon Kiinassa jäänyt Williamsin Valtteri Bottas myönsi, että hän ei kyennyt hyödyntämään autoaan maksimaalisesti lauantaina.

Kuljettaja jätti varikon vasta viimeisillä minuuteilla, mutta kierros ei ollut täydellinen ja tuloksena oli 17:s ruutu, joka tosin Mark Webberin aika-ajohylkäyksen myötä nousi myöhemmin yhdellä.

– Me jätimme ajamisen myöhäiseksi ensimmäisessä jaksossa, sillä näin tekivät muutkin ja me odotimme rataolojen paranevan. Koska oli ainoastaan yksi kierros aikaa onnistua, tilanne oli vaikea.

– Tuuliolosuhteet tekivät täydellisen kierroksen ajamisen hankalaksi, sillä yritin puskea kovaa ja minulle on uusi kokemus pyrkiä saamaan onnistunut kierros kokoon vain yhdellä yrityksellä. Olosuhteet muuttuivat kolmannen harjoitussession jälkeen, enkä saanut aika-ajoissa kaikkea irti autosta.

Pienenä etuna Bottaksella on renkaat, joita säästyi aika-ajoista. Kaikista kuljettajista suomalainen ajoi vähiten kierroksia yhdessä Max Chiltonin kanssa: ainoastaan kolme, mukaan lukien ulos- ja sisääntuloskierroksen.

– Nyt keskitymme kisastrategian onnistumiseen, jotta pystymme hyödyntämään tuoreet renkaamme, hän sanoi.