Nelinkertainen F1-mestari Alain Prost pitää selvänä, että Lotuksen Romain Grosjean ei tällä hetkellä aja omalla tasollaan.

Prost näkee maanmiehensä ongelmana olevan epävarmuuden, jonka ansiosta hänen luonnollinen nopeutensa kärsii. Kuten tallipäällikkö Eric Boullier on kommentoinut menneisyydessä, Prost uskoo onnistumisten olevan avain Grosjeanin korkean potentiaalin saavuttamiseen.

– Hänen haastatteluistaan näkee selvästi, että hän ei ole henkisesti vahvimmillaan. Hänellä ei ole paljon itsevarmuutta, varsinkin [Kimi] Räikkösen erittäin hyvien suoritusten valossa tällä kaudella, Prost sanoi venäläisen championat.com mukaan.

– Viime vuonna Romain taisteli tasapuolisesti aika-ajoissa hänen kanssaan ja usein kisassakin, mutta nyt ei ole onnistunut.

– On vaikea ymmärtää, miksi. Usein tekijöitä on monia. Aluksi kyse voi olla vain pienistä yksityiskohdista, mutta ne vaikuttavat heti psyykkeen. Hänen täytyy ratkaista nämä ongelmat. Kenties hän tarvitsee vain yhden hyvän tuloksen ja hyvän viikonlopun, jotta hän voi aloittaa taas alusta. Minun mielestäni kyse on enemmän psyykkeestä kuin nopeudesta.