Fasaani jäi jumiin upouuden Volkswagen Golfin moottorin jäähdytinritilän taakse Skotlannissa torstaina.

Pelastustyöntekijä kertoi olevan ”ällistynyt” siitä, miten lintu oli ylipäätään joutunut sinne. Tapauksesta kertoo Herald Scotland -sanomalehti maanantaina.

Auton omistaja Derek Wilkinson osui eläimeen ajaessaan Longniddryn kylän läpi, mutta oletti tappaneensa linnun. Tunteja myöhemmin viedessään roskia ulos kodistaan, edinburghilaismies huomasi sulkia törröttävän autonsa nokasta.

– Fasaani on uskomattoman onnekas ollessaan yhä elossa ja minä olen yhä ällistynyt siitä, miten se pääsi ritilän taakse, sanoi pelastushenkilöstön edustaja Steph Grant.

– Derek kertoi käsittäneensä, että hän osui lintuun vahingossa, mutta tilaisuutta pysähtyä tien viereen ei ollut. Isku oli niin kova, että hän oletti sen kuolleen.

– [Pelastustyöntekijät] poistivat koko ritilän vapauttaakseen fasaanin. Uskomme, että hän [lintu] oli ansassa kaikkiaan noin viisi ja puoli tuntia. Uskomatonta oli, että hänen ainoa vammansa oli kevyt ruhje toisen silmänsä ympärillä.

Fasaani otettiin tutkittavaksi paikalliselle villieläinklinikalle, jossa varmistettiin, että se ei ollut kärsinyt sisäisiä vammoja. Linnun todettiin olevan täysin kunnossa ja se on nyt päästetty vapauteen.