Brundle puolustaa Pirellejä – ”Tehnyt vain sen, mitä heiltä on pyydetty”

© Kuva: Getty Images

Viime aikoina nykyisen F1-aikakautensa suorasanaisimman kritiikin kohteeksi joutunut rengastoimittaja Pirelli saa tukea ex-kuljettaja ja kommentaattori Martin Brundlelta.

Pirelli on vuosi toisensa jälkeen muuttanut kumiseoksiaan nopeammin kuluviksi ja 2013 kauden renkaat pakottivat useimmat tallit pysähtymään neljästi Malesiassa. Red Bullin Mark Webber kommentoi tilannetta sanoen, että kuljettajat eivät yksinkertaisesti voi enää ajaa autonsa suorituskyvyn rajoilla, sillä se sulattaisi renkaat alta aikayksikön.

– Pirelli on tehnyt vain sen, mitä heiltä on pyydetty, eli tehdä kilpa-ajosta jännittävämpää. He voisivat helposti esitellä kovemmat renkaat seuraavaan kisaan. Mutta haluammeko me sitä todella?, Brundle pohdiskeli Speed Week -sivustolla.

– Tasapainon on oltava oikea. En usko, että kukaan haluaa nähdä tylsiä yhden stopin kisoja. Toisaalta viisi pysähdystä olisi farssi. Minusta kaksi-kolme pysähdystä on hyvä kompromissi.

Kuljettajien on raportoitu olevan laajastikin nykyisiä renkaita vastaan, joskin ainoastaan muutama heistä on puhunut näkemyksistään julkisuudessa. Brundle muistuttaa kuitenkin urheilun olevan nykyisin kautta linjan viihdebisnestä.

– Ymmärrän, että osa kuljettajista ei ole tyytyväisiä. Me haluamme nähdä nopeimman voittavan, eikä sen, joka on paras säästämään renkaitaan. Se on ongelma.

– Pitäisikö urheilullisuudella olla valta-asema vai viihteellisyydellä? Ei pidä unohtaa, että ensimmäistä ei ole ilman jälkimmäistä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.