Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner on paljastanut, että erittäin vaikean kauden 2008 kokenut Jenson Button tiedusteli mahdollisuutta ajaa energiajuomayhtiön junioritalli Toro Rossolla kaudella 2009.

Button jäi Lewis Hamiltonin mestaruusvuonna sarjassa sijalle 18, ja hänen tulevaisuutensa oli kaikkea muuta kuin varma, mutta seuraavana vuonna hän olikin jo kuljettajien mestari.

– Jenson on tehnyt valtavan vaikutuksen minuun sen vaikean vuoden jälkeen, jolloin Honda jätti sarjan, Horner sanoi The Sun -lehden mukaan.

– Viimeisellä minuutilla hän sai sopimuksen, mutta muistan hänen managereidensa kysyneen meiltä talvella 2008, että onko Toro Rossolla jo kuljettaja.

– Hän ponnahti takaisin ja menestyi kaudella 2009 ja sitten kaikkien yllätykseksi siirtyi Lewisin tallina nähdylle McLarenille.

McLarenilla Button keräsi kolmen vuoden aikana lopulta marginaalisesti enemmän pisteitä kuin Hamilton, joskin viimeksi mainittu oli aika-ajoissa odotetusti niskan päällä.

– Hän varmaankin tiesi, että puhtaan nopeuden suhteen hän ei ollut Lewisin tasolla. Mutta käyttämällä muita taitojaan, hän tiesi pystyvänsä taistelemaan ja lyömään hänet.

– On mielenkiintoista nähdä, mitä tapahtuu tänä vuonna kun hän on tallin tosiasiallinen johtaja.