Miksi Ferrari ei kehittänyt tupla-DRS:ää? – Tekniikkapomo vastasi

© Kuva: Getty Images

Ferrarin tekniikkapomo Pat Fry on paljastunut miksi talli ei lähtenyt viime kaudella kehittämään omaa tupla-DRS -järjestelmää kuten Mercedes, Red Bull ja – epäonnistuneesti – Lotus.

Fry arvioi, että järjestelmän kehittäminen olisi saattanut haitata varsinkin alkukaudesta ongelmallisen F2012-auton suhteellista kilpailukykyä entisestään.

– Me tarkastelimme Mercedeksen sovellusta. Se antaa edun aika-ajoissa, sillä auton nokan ajokorkeutta voi laskea. Mutta totuuden nimessä meillä oli tärkeämpiä ongelmia ratkaistavana kauden alussa kuin tupla-DRS:n työstäminen, Fry sanoi saksalaisen Auto Motor und Sportin haastattelussa.

– Minun oli vastattava kysymykseen, että haluammeko me 25 millisekunnin edun matalammalla nokan ajokorkeudella, vai puolen sekunnin edun tavanomaisella kehitystyöllä ja ongelmien ratkaisulla?

– Mielestäni tupla-DRS ei antanut Mercedekselle vain etua. Se, että takasiipeen piti rakentaa kanavia aiheutti rajoituksia sen päätylevyjen muotoon. Kanavat, jotka kulkevat auton läpi, aiheuttavat puolestaan rajoituksia koko auton peräosaan, tekniikkapomo arveli.

– Jos olisimme olleet nopeita kauden alusta alkaen, olisimme saattaneet kehittää autoa siihen suuntaan. Lopulta kukaan ei kuitenkaan lähtenyt Mercedeksen valitsemalle tielle.

>>> Liverpoolin voitolle jättikerroin 50,00 Napolia vastaan – lyö veto nyt!