Mercedekselle siirtyvä Lewis Hamilton on jälleen pitänyt läksiästilaisuuden McLarenin väelle tallin tehtaalla perjantaina.

Hamilton piti tunteellisen puheen, jossa hän kiitteli tallinsa jäseniä menestyksestä, jota hän näki kuuden vuoden aikana.

– Aikani McLarenilla on ollut fantastista. Ymmärrän nyt, että kun saavuin formula ykkösiin 2007, en ihan käsittänyt mihin olin ryhtymässä, Hamilton sanoi tilaisuudessa Daily Mail -lehden mukaan.

– (Silloinen tallipäällikkö) Ron Dennis sanoi minulle: ”älä ihmettele jos olet 0,5 sekuntia hitaampi kuin Fernando (Alonso)”. Minä vain hymyilin, koska tiesin, että niin ei tulisi käymään. Kaikesta huolimatta se vuosi oli raskas monistakin syistä.

– Seuraavana vuonna, 2008, tuloksena siitä suuresta työmäärästä teiltä kaikilta, me voitimme mestaruuden. Suuret kiitokset, olette upeita. Minulla on valtavasti tunteita ja rakkautta tätä tallia kohtaan. Sen vuoksi McLaren on aina tuntunut kuin kodiltani.

– Ehkä palaan jonain päivä – jos otatte minut, Hamilton lopetti.

Läksiäislahjaksi 27-vuotias sai peräti metrin mittaisen pienoismallin MP4-23 -autosta, jolla hän vei kuljettajien tittelin neljä vuotta sitten Felipe Massan nenän edestä Brasiliassa.