Lotuksen ratatoimenjohtaja Alan Permane myöntää, että Sebastian Vettelin vauhti Kimi Räikkösen voittoon päättyneessä Abu Dhabin GP:ssä aiheutti jännitystiloja Lotus-tallissa.

Red Bull -kuljettaja rikkoi etusiipeään kisan alkupuolella ja joutui näin käymään suunnittelemattomasti varikolla, jossa samalla vaihdettiin hänen renkaansa.

Tämän jälkeen jatkuvasti nopeita kierroksia kellottanut saksalainen nousi jo peräti toiseksi Fernando Alonson ja Jenson Buttonin tehtyä varikkopysähdyksensä 55-kierroksisen kisan puolivälin paikkeilla.

Räikkönen itse pysähtyi vasta kierroksella 31, mutta Permane sanoo, että toiveena olisi ollut vielä hieman pidempi ensimmäinen stintti.

– Me olisimme voineet jatkaa pidempään Kimin kanssa. Mutta huolena oli Vettel, Permane kertoi Autosportille.

”Emme halunneet ottaa riskiä”

– Hän kellotti nopeita aikoja pehmeämmillä renkailla ja vaikkakaan emme uskoneet hänen voivan ajaa niillä loppuun asti, me emme halunneet ottaa riskiä siitä, että hän pystyisi siihen. Me siis otimme Kimin sisään kun meillä yhä oli tarpeeksi iso ero päästäksemme edelle.

Räikkösen pysähdys oli noin 3,6-sekuntinen, joka nykystandardeilla on enintäänkin keskinkertainen aika. Lotus-kuski saikin ainoastaan noin puolentoista sekunnin kaulan suhteessa saksalaiseen tullessaan takaisin radalle.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner kertoo, että harkinnassa oli todellakin pyrkiä ajattamaan sarjajohtajaa kisan loppuun asti senhetkisillä renkailla. Saksalainen itse kuitenkin teki päätöksen pysähtyä vielä toistamiseen kierroksella 37.

– Me kysyimme häneltä ja hän kyseenalaisti sen. Hänen mielestään meidän piti pysähtyä uudestaan, Horner sanoi Vettelin oikeaksi osoittautuneesta arviosta.