Lewis Hamilton kertoo tuoreessa haastattelussa päätöksen vaihtaa tallia kauden lopussa olleen vaikea. Hän sanoo tietävänsä, että McLarenin jättäminen taakseen saattaa tarkoittaa jopa mestaruuden jäämistä sivusuun ainakin lyhyellä tähtäimellä.

– Kuluvan vuoden alussa halusin pysyä McLarenilla. Halusin viedä heidät huipulle. Ajettelin, että olisimme voineet onnistua siinä tänä vuonna, ellei meillä olisi ollut niin paljon ongelmia, mutta vasta elokuussa aloin harkita siirtoa, Hamilton kertoo The Sun -lehdelle.

– Minun piti kirjoittaa lista eduista ja haitoista. Yhdellä puolella oli McLaren, jolla on upea auto ja joka on tuettu hyvin ja hieno talli. Olisin voinut pysyä siellä ja voittaa pari kisaa lisää tai jopa mestaruuden. On hyvin harvinaista, että meillä olisi samanlaiset ongelmat kuin 2009.

– Toinen vaihtoehto oli mennä jonnekin muualla nuoreen tiimiin ja auttaa rakentamaan sille perusta kuten Michael (Schumacher) teki Ferrarilla. Se tulee osoittamaan, että pystyn nousta uudelle tasolle.

Jälkimmäinen vaihtoehto tunnetusti voitti. Hamilton sanoo haluavansa osoittaa Mercedeksellä, että pystyy tuomaan tuloksia myös muulla kuin nopeimmalla tai lähes nopeimmalla autolla.

– En halua odotella 35-vuotiaaksi tietäen, että olen pysynyt samassa paikassa. Haluan ihmisten näkevän, että voin ajaa autoa, joka ei ole yhtä hyvä, mutta pärjätä sillä silti.

– Sillä ei ole väliä mitä isäni tai managerini halusivat minun tekevän. Päätös oli minun.