Kolarikuskiksi tituleerattu Lotuksen Romain Grosjean sanoo ensimmäisen F1-vuotensa olleen opettavainen. Ranskalainen, joka nopeudestaan huolimatta päätti kautensa alle puoleen tallikaverinsa Kimi Räikkösen pisteista, myöntää, että hän ei osannut varautua kaikkeen.

– Olen oppinut paljon. Enemmän kuin odotin. Formula ykkösten maailma on monimutkaisempi kuin kuvittelinkaan, GP2-mestari sanoi sveitsiläiselle Le Matin -lehdelle.

Grosjeanin jatko Lotus-tallissa on ollut sekä kauden aikana että erityisesti sen jälkeen epäilysten alaisena. Saksan mediassa raportoitiin taannoin, että jopa hänen sponsorinsa Total olisi epävarma halustaan jatkaa ranskalaiskuljettajan tukemista.

Kysyttäessä, että onko F1-maailma niin säälimätön kuin se ulkoapäin näyttää, 26-vuotias vastasi myöntävästi.

– Kyllä, mutta näin se on aina huipulla. Sama tilanne on vaikkapa finanssialalla ja horologiassa.

– Niin paljon on vaakalaudalla, että tilaa säälille ei ole. Paikat formula ykkösissa ovat harvassa, joten lahjoja ei anneta.