Ex-formulakuski: "Ferrarilta Alonson takia potkut saanut Räikkönen riisti tärkeitä pisteitä Fernandolta"

© Kuva: Getty Images

Kolme pistettä erotti ainoastaan Sebastian Vettelin ja Fernando Alonson, kun saksalaiskuski pokkasi F1-tittelin tänä vuonna.

Vettel keräsi 281 ja Alonso 278 MM-pistettä. Entinen F1-kuski Martin Brundle ironisoi ajatuksella, että Ferrarilta aikanaan kenkää saanut Kimi Räikkönen vaikutti Abu Dhabin ykkössijallaan Alonson tittelijahdissa.

Jos Alonso olisi voittanut Abu Dhabin GP:n, olisi hän kruunattu tämän sesongin ykköseksi. Edessä oli kuitenkin suomalainen ”Jäämies”, jonka suoritukset hämmästyttävät muutenkin Brundlea.

– Kimi hoiti hommansa loistavasti. Hän oli ainoa kuski, joka onnistui pääsemään maaliin jokaisessa 20 GP:ssä. Suomalainen nappasi tasaisesti pisteitä, Brundle sanoo F1Newsin mukaan.

– Kun Kimi voitti Abu Dhabin kisan, odotin näkeväni väsyneen Räikkösen podiumilla, mutta hän näytti jopa pirteämmältä kuin Alonso. Olin vakuuttunut, että Kimi ei olisi tarpeeksi hyvässä fyysisessä kunnossa.

– Näen ironiaa siinä, että Ferrarilta Alonson takia potkut saanut kuljettaja riisti tärkeitä pisteitä Fernandolta tittelitaistelussa pidettyään hänet takanaan Abu Dhabissa. En voinut kuvitella, että Kimi voittaa jälleen.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.