Kolme pistettä erotti ainoastaan Sebastian Vettelin ja Fernando Alonson, kun saksalaiskuski pokkasi F1-tittelin tänä vuonna.

Vettel keräsi 281 ja Alonso 278 MM-pistettä. Entinen F1-kuski Martin Brundle ironisoi ajatuksella, että Ferrarilta aikanaan kenkää saanut Kimi Räikkönen vaikutti Abu Dhabin ykkössijallaan Alonson tittelijahdissa.

Jos Alonso olisi voittanut Abu Dhabin GP:n, olisi hän kruunattu tämän sesongin ykköseksi. Edessä oli kuitenkin suomalainen ”Jäämies”, jonka suoritukset hämmästyttävät muutenkin Brundlea.

– Kimi hoiti hommansa loistavasti. Hän oli ainoa kuski, joka onnistui pääsemään maaliin jokaisessa 20 GP:ssä. Suomalainen nappasi tasaisesti pisteitä, Brundle sanoo F1Newsin mukaan.

– Kun Kimi voitti Abu Dhabin kisan, odotin näkeväni väsyneen Räikkösen podiumilla, mutta hän näytti jopa pirteämmältä kuin Alonso. Olin vakuuttunut, että Kimi ei olisi tarpeeksi hyvässä fyysisessä kunnossa.

– Näen ironiaa siinä, että Ferrarilta Alonson takia potkut saanut kuljettaja riisti tärkeitä pisteitä Fernandolta tittelitaistelussa pidettyään hänet takanaan Abu Dhabissa. En voinut kuvitella, että Kimi voittaa jälleen.