Luca di Montezemolo ei pakottanut Michael Schumacheria lopettamaan kauden 2006 jälkeen, seitsenkertainen mestari vakuuttaa Autosportille.

Tunnetun huhun mukaan Ferrari-pomo halusi aikoinaan Kimi Räikkösen talliin likimain hinnalla millä hyvänsä, mihin Schumi oli vastannut, että työnantajan on valittava kuljettajista toinen. Loppu onkin historiaa.

– Kaksisataaprosenttisesti ”ei”, Schumacher lyttää teorian ja jatkaa:

– Yhtenä vuonna Ferrarilla oli heidän perinteinen joulujuhlansa, ja lavalla kerroin herra di Montezemolle, että aion lopettaa.

– Hän vastasi, että ”mieti vielä uudestaan. Tässä on sopimusehdotus – voit saada sopimuksen loppuelämäksesi. Mitä ikinä haluatkin, voit saada sen, me haluamme sinun jäävän”. Tämä voi olla vain yhteensattuma, mutta herra di Montezemolo soitti minulle eilen jutellakseen, ja meillä on yhä hyvä suhde, 43-vuotias toteaa.

Saksalaismestari sanoo, että silloinen päätös lopettaa oli todellakin päätös lopettaa, vaikka valtavasta menestyksestään huolimatta hän oli vasta 37-vuotias – veteraani, mutta ei missään tapauksessa yli-ikäinen.

– Se oli se, mitä päätin silloin ja mitä halusin silloisena aikana. Kuten olen sanonut aiemmin, oloni oli täysin tyhjä. Minulla ei ollut energiaa tai tunnetta kohtalosta jatkaa yhtään pidemmälle. ”Pikkuveljeni” – tarkoitan Felipe Massaa – oli ottamassa paikkani, mistä olin iloinen.