Michael Schumacher kertoo olleensa itse kärsivänä osapuolena yhdessä uransa mieleenpainuvimmista ohitusliikkeistä. Ohittajana oli muuan suomalainen McLaren-kuski.

– Niitä [hienoja ohituksia] on ollut niin monia. En pysty keksimään yhtään tiettyä tähän hätään. Yksi tapaus, jonka monet muistavat, oli Mika Häkkisen ohitus minusta [vuonna 2000] Spassa, Riccardo Zonta välissämme, Schumi muistelee Autosportin haastattelussa yhtenä F1-historian hienoimmista pidettyä liikettä.

Häkkisen ohituksen onnistumisesta hän syyttää olosuhteita – ilman Zontaa Häkkinen ei olisi päässyt ohi, vaan Schumi olisi edellisen kierroksen tapaan ”sulkenut oven”.

– Mutta mietipä sitä: mitä minä olisin voinut tehdä? Minulla oli kierroksella ohitettava auto keskellä rataa, joten minun oli valittava jompi kumpi puoli. Toinen auto luonnollisestikin valitsi toisen puolen ja ohitti minut suurella nopeudella.

– Se sai Mikan näyttämään upealta, ja olen iloinen hänen puolestaan, Schumacher kehuu.

Katso video ohituksesta alta: