Michael Schumacher ei aio jatkaa moottoriurheilua missään muodossa kuluvan kauden jälkeen, jolloin hänen uran formula ykkösissä loppuu.

– Formula 1 tarjoaa maksimin tunteiden, vauhdin ja työn laajuuden osalta. Muunlaiset autot eivät antaisi minulle samanlaista tunnetta. Lopetan tähän kokonaan, Schumacher sanoi Gazzetta dello Sportille.

Saksalainen ei aio murehtia viimeisten vuosiensa tuloksia. Kolmivuotinen taival Mercedeksellä ei tarjonnut kaikkea sitä, mitä hän alunpitäen paluultaan toivoi, mutta tarjosi toisaalta uusiakin näkemyksiä uraansa.

– Tästä eteenpäin elämällä on tarjottavanaan monenlaisia vaihtoehtoja ja odotan innokkaasti niitä kaikkia. Jos katson elämäni peruutuspeiliin, näen itseni iloisena ja hymyilevänä.

– Minulla oli kaksi erillistä uraa: yksi, jossa voitin kaiken ja toinen, jossa opin mitä häviäminen tarkoittaa. Kyllä, olen oppinut häviämään, mutta se on tehnyt minusta kypsemmän ja kärsivällisemmän, osittain ikäni vuoksi.

– Nyt minun on arvioitava mitä olen saavuttanut urallani kokonaisuudessaan ja olen tyytyväinen itseeni.